Vårruset 2013

Igår var det dags för årets upplaga av Vårruset med jobbet i Vänersborg!
Lite haft taggad stod jag i första startfållan och var redo för att spring för vad jag var värd!
Dagsformen vet jag inte vad det var med, för gud vad tungt det var att springa! Sicksacka och anpassa sig till folk som gick, plötsligt stannade upp, rammade en i innerytterkurvan.. Men jag sprang in på knappa 26 minuter, en förbättring på dryga 8 minuter från förra året! Så jag är nöjd!
Sist jag sprang kort distans för att springa fort sprang jag 5km på 24 minuter, så jag är fullt nöjd med 26 minuter!

Efter Vårruset åkte vi hem till en kollega för att bubbla, dricka och äta gott!
Så igår kväll var det ingen Food Factor! Utan det fuskades friskt! Men samtidigt, ibland måste man leva, ibland får man offra sig. Så jag kommer att köra fridag på lördag som vanligt, utan dåligt samvete!

Ikväll blir det åter igen dubbelpass på gymmet, BodyPump och MRL! Woop woop!

Kram, Sofie


Moussaka Food Factor

Fick för mig i söndags att göra ett storkok inför veckans praktik. Och jag hade köpt aubergin och zucchini och kon då på att jag kunde göra en Moussaka enligt receptet som finns i Food Factors PDF!

Moussaka

800 g köttfärs
2 burkar krossade tomater
1 Aubergin
1 Zucchini
2 dl kokosmjölk
2-4 vitlöksklyftor
4 schalottenlökar
Oregano
Basilika
Kokosfett

Sätt ugnen på 175 grader.
Stek köttfärsen, vitlök och schalottenlöken i kokosfett.
Tillsätt krossade tomater och kokosmjölk.
Smaka av och tillsätt oregano och basilika, låt det koka ihop i ca 10 min.
Skiva aubergin och zucchini i ca 0,5 cm tjocka skivor. Precis som lasagne plattor så varvar du aubergin och zucchiniskivor med köttfärssås.
Grädda mitt i ugnen i ca 50-60 min, låt den stå i ca 5-10 min innan du serverar.

Gott smak!
Sofie


Kaseinbollar

Igår fick jag för mig att det var chokladbollens dag, men icke! Det var först i morgon! Men jag letade då upp ett recept på Food Factor-vänliga chokladbollar med kaseinpulver.
För er som undrar vad kasein är så finns det ett inlägg om det tidigare i bloggen!

Receptet jag hittade är från @tastyhealth på Instagram eller rättare sagt hennes blogg, http://tasty-health.se/.
Men jag gjorde en liten egen touch, då jag inte hade allt och ville ha lite "crunch".

Kaseinbollar 8-10st
125 g mini keso
2 msk kaseinpulver
1,5 tsk kakao
1 msk Steviaströ (kan uteslutas)
15 hackade sötmandlar
Kokos att rulla i/toppa med

Mixa keson slät
Blanda i resten av ingredienserna
Forma bollar och rulla/toppa med kokos

Detta är då receptet med min touch! För originalrecept hänvisar jag till hennes blogg!

Gott smak!
Sofie


RSS 2.0