Bloggtips topp 4!

Att man tappar motivation till träning och kost är ingenting konstigt enligt mig. Och när detta väl inträffar så är det bra med några bloggar att läsa för att få tillbaka lite inspiration till att fortsätta. Jag har några favoritbloggar jag läser nästan dagligen försh att få lite inspo. 
 
Här är dessa: 
 
http://squats.shapemeup.se/ - Denna blogg drivs av två sjukt inspirerande tjejer som bor i Malmö. Dom skriver otroligt bra om träning och kost. Just nu går båda två på diet och Evelin håller på att förbereda sig för att tävla i bikinifitness i April. Gå in och kika, ni lär inte bli missnöjda! De lägger även ut lite recept och tips om träning. 
 
http://styrkelabbet.se/ - Här har jag nog fått 80% av all information om mitt nya upplägg kring maten. Bloggen skrivs av en kille som heter Daniel som bor i Lund. Han skriver otroligt bra och detaljerat kring hur du kan gå till väga för att nå de målen du önskar kring din träning. Finns otroligt bra tips, kostprogram, träningsövningar och allmänna inlägg om träning här. Sjukt bra inspiration! 
 
http://ptphilip.se - ja, vid det här laget tror jag alla vet vem ptphilip är. Han är en utbildad PT som håller till i Stockholm, vet inte om man ska kalla honom för "kändisPT" men han tränar många kända personer och lyckas väldigt bra. Otroligt inspirerande där han skriver om träning, diet, LCHFkost och lite allmänna grejer kring honom själv.
 
http://shervintorkian.se/ - Den här bloggen drivs av Shervin Torkian själv som kämpar för att nå sina drömmål kring träning och kost. Hon är en sund tjej som kör hårt på gymmet och äter enligt LCHF. Hon tränas av PTphilip som jag tidigare nämnde och praktiserar på LCHFklubben.se. Hon har nått otroligt bra resultat och verkar vara en otroligt ödmjuk person. Helt klart värt att gå in och följa hennes resa! Den här tjejen har en sjuk vilja och ett grymt tålamod. 
 
 
Sen finns det helt klart andra bloggar jag läser.. Men dessa 4 är favoriterna just nu! Hoppas ni likväl som jag får inspiration av dessa personer. Keep up the good work! 
 
Malin 

Dag 2 på min nya livsstil, lite tips och tankar

Hejsanhoppsan! 
 
Dag 2 på min nya livsstil var det ja.. Det roliga med mig var att jag skulle börja den 1 mars, varför ska man sätta ett datum egentligen? Jag tror jag gör det för att jag lätt sen ska kunna följa upp det och ha ett lätt datum att blicka tillbaka till. Fast vafasen spelar det för roll om jag började 27 februari eller 1 mars? Jag har ju ialla fall ett datum. 
 
Sådärja, tillbaka till lite mer väsentliga saker. Torsdag är det idag och jag börjar äntligen känna mig frisk. Tillräckligt frisk för att få träna så idag blir det ben på gymmet. Jag älskar att köra ben och jag älskar smärtan som smyger sig på efter några set tunga knäböj. Dock fegar jag en del med vikterna när jag kör själv eftersom att jag inte vill faila och tappa stången. Så mitt nästa projekt är att träna in frontböj för att ha mer "makt" över stången i böjen så ifall jag failar är det lätt att släppa stången på golvet. 
 
Maten igår blev lite tarzan även fast det var dag 1. MEN, eftersom jag ätit såhär i 10 dagar tidigare så vet jag på ett ungefär hur en dag ska se ut för att jag ska få i mig mitt protein (det jag värderar högst i kosten). Så på kvällen blev det middag vid 6 och två mellanmål efter det. Eftersom jag missat eftermiddagsmellanmålet pga min promenad så tog jag igen det på kvällen. Men detta är egentligen inget jag gjorde bra i helhet under dage, men jag fick lösa det i efterhand och mumsa i mig två mellanmål för att komma upp i mina kalorier.  
 
Juste, det var frågor om mitt sötsug i kommentarsfältet igår. Och jag kan skriva det här att mitt sötsug påverkas inte mer av en sån här kost än om jag skulle äta LCHF. Den största fällan för mig är när jag börjar minska måltiderna eller slarvar och tar ett mål försent. Jag har en bra mall hur mina måltider ska se ut när jag jobbar och hur de ska se ut när jag är ledig. Och det kan jag anse vara ganska smart att man lägger upp så man hela tiden har något att luta sig emot. Annars blir det lätt att man antingen småäter eller skiter i att äta för att de kändes som att man precis ätit. 
 
Gud vad jag lyckas hoppa omkring på detta inlägg... Men min frukost bestod ialla fall av kvarg och vassleprotein(rocky road). Frön (psyllium och linfrön), mandlar och sedan två finncrisp med stekt äggvita och gurka. Det är ganska många som blandar kvarg med sitt protein och jag tänkte att "varför inte testa?".. Dock tyckte jag att kvarget (som ger en ganska sur smak förövrigt) slog igenom smaken på mitt pulver så det var väl ingen höjdare egentligen. Smaksak, nästa gång ska jag testa med funlight tror jag. Kan bli spännande! Jag är en riktig newbie i det här också så ni kommer få se och höra mig faila några gånger också. Men vad gör det? Jag ser detta som en lärdom och jag har en del bloggar och hemsidor jag tänkte tipsa er om senare.... Grymt bra!!! Missa inte....
 
 
Nu: En promenad till läkaren i det fina vädret(!!!) och ta blodprov. Scary! 
 
Malin

Jag kallar det inte för diet.. jag kallar det ny livsstil!

Jag har i ungefär 1.5 år ätit LCHF och jag har nått bra resultat hälsomässigt. Min mage har fått ett lugn jag inte har känt på flera år och jag har lärt känna min kropp och förstått mina mättnadssignaler på ett helt annat sätt. Men resultaten utåt har inte speglats på det sättet jag har velat och jag har mer och mer börjat fundera på vad jag ska göra för att få bukt med detta. Jag började med att lägga om olika träningsscheman för att känna av känslan i kroppen. Och känslan var att jag tränade och nästan bara slet ut kroppen. Och som ni alla vet så är inte LCHF gjort för alla och jag började ana att jag kanske borde hitta på något nytt nu. Ta ett steg vidare... 
 
Jag har pratat med olika träningskompisar som har sagt hur dom gör och jag blev rekomenderad att äta mer protein och mindre fett. Och till en början så stretade jag emot och sa "nämen, aldrig! jag kommer aldrig vara mätt och jag kommer må jättedåligt". Efter några få veckors googlande på olika hemsidor så började jag förstå tanken med en proteinrik kost. Jag avslutade mitt LCHFtänk och testade proteinrik mat i 10 dagar för att sedan påbörja ett nytt kapitel 1 mars ifall det skulle funka bra. 
 
Slutsatserna kring det var att jag blev glatt överraskad. På BARA 10 dagar så såg jag enorma skillnader på mage och lår. Och de är just de ställena jag känner att jag har velat tona till. Min rumpa har fått en form jag är hyfsat nöjd över och jag vet att jag bara kan göra den bättre. Kände mig otroligt mycket starkare under mina set på gymmet och min ork och motivation kring träning strålade igen. Jag är en sådan person som gillar att exprimentera med kost och träning och nu har jag hittat någonting jag vill testa.
 
Därav ser det ut såhär.... 
 
Jag använder mig av appen shape up och jag ligger på ett underskott på ca 300-500 kcal per dag. Jag äter med högst andel protein, grönsaker och sedan lite carbs för att komma upp i mina kcal. Dock håller jag mig ganska strikt inom dessa ramar när det gäller carbs just för att fortfarande hålla en LÅGKOLHYDRATSKOST! Det vill jag inte att ni ska glömma. Jag äter fortfarande lågkolhydratskost men har minskat fett och ökat protein. 
 
En dag kan se ut såhär: 
 
Frukost: Kvarg med mandlar/frön, stekt äggvita med skinka på två finncrisp, stort glas vatten och lite grönsaker om jag önskar. 
 
Lunch: Quinoa/Ris, Kyckling/fisk/Kött med massor av grönsaker
 
Mellanmål: Kaseinshake 
 
Middag: Quinoa/Ris, Kyckling/fisk/kött med massor av grönsaker
 
Kvällsmål: Kaseinshake eller annat mål (beroende på hur mitt kcalintag ser ut) 
 
Detta är mallen jag kommer att rätta mig efter.. Sen beror allt på mitt kcalintag. Det är noga att jag äter mina kalorier och äter RÄTT kalorier. Jag märkte under dessa 10 dagar att jag har ätit alldeles för lite innan. För nu får jag verkligen kämpa för att komma upp i rätt mängd kalorier men går ändå på ett underskott. 
 
 
Hur hade jag då tänkt göra med träningen? 
 
Jo, jag kommer att lägga upp ett träningsschema skräddarsytt för mig själv så att det ska funka med mina arbetstider och min motivation vissa dagar. Jag vet att jag har dippar vissa dagar och då lägga träningspassen så att jag inte dippar någon dag och ser det som möjligheter istället. 
 
Jag kommer att fokusera allra mest på styrketräningen just för att hålla igång min förbränning. Eftersom att jag går på ett underskott så kommer min energiförbrukning per automatik att bli sämre och detta håller jag uppe med styrketräning då desto mer muskler kräver mer energi. Sedan kommer jag att försöka lägga in ialla fall 2 konditionspass per vecka då jag antingen powerwalkar eller kör spinningintervall på gymmet. Jag återkommer mer om hur jag tänkt lägga upp det. 
 
Det som står på listan här näst är att jag ska mäta mig. Jag ska sluta kolla på vågen och mäta mig istället. Eftersom jag kommer styrketräna så kommer jag säkert stå stilla i vikt men minska i mått. Muskler väger mer än fett men muskler tar mindre plats än fett. Förstår ni? Att mäta sig är det bästa kvittot på om man lyckas eller inte. Vågen kan man bara ha som ett komplement ifall man känner för det men stirra er inte blinda på vågen. Helt i onödan!
 

Så nu med denna nystart så ska jag försöka blogga i alla fall 1 gång om dagen och uppdatera er om vad som händer och sker kring min kost och träning. Sedan finns jag även på Instagram: mjanssson. 
 
 
Ha en bra dag vi hörs om en stund! 
Malin 
 

Tonfiskbiffar

Idag testade jag något helt nytt! Tonfiskbiffar!
Jag är inne i någon biff/burgare-period just nu och har typ levt på pannbiff..

Men dessa biffar blev riktigt bra! Jag hade lite svårt att få dom att hålla ihop, men skulle gissa på att lite fiberhusk kan råda bot på det. Ska testa nästa gång!


Tonfiskbiffar (3 stycken)

1 burk tonfisk
2 ägg
15g fibrex
Citronpeppar efter smak

Blanda ihop och forma biffar och stek tills dom får fin färg och blir genomvarma!

Smaklig måltid!
Kram Sofie


Pizza LCHF

 
I lördags så bakades det pizza, och den blev succé!
Jag har testat flera recept på pizzabottnar i mina dagar, men denna blev verkligen bra!
 
Pizzabotten (en långpanna)

2 msk fiberhusk
1,5 dl skalade sesamfrön
1,5-2 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
4-5 ägg
 
Blanda först de torra ingredienserna och blanda sedan ner äggen till en smet.
Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och förgrädda ca 5 minuter på 225 grader.
 
 
Bred sedan på pizzasås och toppa med vad du tycker är gott och avsluta
sedan med ett redigt lager med ost!
Grädda sedan pizzan i ytterligare ca 10-15 minuter på 225 grader.
 
Ät och njut och smaklig måltid!
 
Kram Sofie

Träning a la Sofie!

Ja, ojoj! Här har det änna vart tyst i en vecka nu! Jag får be om ursäkt!
Men ja, vad har jag sysslat med på senaste? Det mesta har ju dock dykt upp
på Instagram om inte annat! Men skola och annat hyss har tagit mycket tid.
 
Men jag tänkte väl ta chansen till att berätta lite om hur jag tränar! Den enda jag
har postat här har väl mest handlat om mat. Men det är ju bra mat + träning = Succé!
 
Kort och gott så är jag en tjej som gillar hög puls, tufft arbete och svett! Och när jag
väl tränar så trääänar jag, sällan jag är där på gymmet i mindre än 2 timmar.
Sedan årskiftet 2011/2012, då min viktresa började så körde jag i princip bara kondition.
Det var löpning, PW, diverser högintensiva pass på gymmet så som BodyAttack,
BodyCombat, MRL, Indoor Walking osv. Och körde jag styrka så var det med egen
kroppsvikt, lättare vikter eller styrkan som ingick i de olika passen jag körde.
 
Men nu försöker jag satsa mer på styrketräning, nu vill jag liksom bygga upp kroppen.
Förra året handlade om att tappa vikt och i år ska jag forma! Så målet är väl att jag ska
tappa fett och bygga muskler och få en tajtare kropp med en aning synliga muskler, och
specifikt då magrutor och välsvarvade armar! MUMS!
 
En träningsvecka för mig kan se ut ungefär såhär:
 
Måndag: Indoor Walking, CxWorx, BodyAttack
Tisdag: Vila
Onsdag: CxWorx, egen kondition och styrka
Torsdag: BodyPump/X-fit eller egen kondition och styrka
Fredag: Vila
Lördag: CxWorx, egen kondition och styrka
Söndag: Vila
 
Sen kan det ju absolut variera, om jag kanske är upptagen en kväll så kanske jag
kör en annan dag istället. Men detta är väl grundschemat för mig.
 
Jag löptränar ju också en del, men har haft ett litet uppehåll nu i vinter så vägarna
är alldeles för hala och dåliga med snö på. Men ska ta upp detta igen när snön töar!
Då är även planen att innan skolan och lediga dagar att dra ut på en löprunda eller
PW innan frukosten. Liksom utnyttja kroppen och bli ännu bättre!
 
I år har jag dessutom anmält mig till både Vårruset i Vänersborg och Midnattsloppet
i Göteborg. Så ska verkligen satsa på löpningen och kicka ass!
Och nästa år är planen Göteborgsvarvet!
 
Har ni några frågor och funderingar? Fråga!
Och så har jag en fråga till er, ska ni springa några lopp i år?
Och vad är era mål med er träning?
 
Kram Sofie

Fettisdagen

Ja, som ni alla vet så älskar ju Sofie semlor och hon har suktat efter denna dag ett tag tillbaka. Och ja, jag (Malin) tänkte skriva lite om denna dag och mina tankar kring det för alla gillar inte semlor av olika orsaker.. 
 
Jag har innan jag började med LCHF varit en riktig sockergris. Jag älskade allt som hade med "att unna sig" och göra. Jag såg då såklart dessa dagar som ett mer okej att äta onyttigt bara för att alla andra gjorde det. Ångesten efteråt kom ju självklart men det kändes ändå helt okej eftersom det var fettisdagen. 
 
När jag började med LCHF så började mitt tänk kring detta ändras, ganska drastiskt. Jag unnar gärna andra till att äta semlor och äta de dom vill äta när dom vill. Men nu utgår jag från mig själv. Eftersom dessa dagar har tidigare påverkat mig negativt och att de blivit att de är "en okej att svulla" dag så är inte jag en av dom som ställer mig och bakar semlor denna dag. 
 
Jag vet att jag har ett sockerberoende och det skyltar jag inte om sådär jättemycket. Men så är det.. När jag säger det till folk så flinar de mig i ansiktet typ som "ofta du kan vara sockerberoende som är så duktig med maten". Men det handlar inte om det längre, nu handlar de mest om fällorna jag undviker för att inte skapa det begäret. 
 
Många av er känner säkert igen er när jag säger att sukrin påverkar mig exakt likadant som vanligt socker? Och det har jag läst om är mycket möjligt. Så jag väljer verkligen mina tillfällen då jag äter saker med sukrin i. Helst inte alls, och jag vet att det är otroligt svårt att undgå om man vill unna sig en bakelse. 
 
Det jag vill få ut i detta inlägg är att jag är en av de personer som ser denna fettisdag som vilken dag som helst. Jag äter som vanligt och jag tränar som vanligt. Just för att jag gör min kropp en tjänst att inte skapa detta begär som väntar. Jag unnar er andra en semla och det är inte de att jag vill påverka er. Men ett tips till er som vet att ni får riktiga begär att äta godsaker, unna er nått som ni vet inte påverkar er. För det är OK att inte är en semla idag. 
 
Jag har en ledig dag från jobbet idag. Och det är jag otroligt glad för. På jobbet finns det många som skulle kunna trycka 2-3 semlor under denna dag. Och sen komma till mig att "Ska du inte ha, är du inte liten sugen?" Så på så vis är det här helt rätt dag att vara ledig på känner jag. För jag slipper för en gångs skull stå till svars på varför jag inte vill äta vissa saker. Jag har valt att äta på ett visst sätt för att jag mår bra av det. Och jag får ofta stå till svars varför, mest framför mina vänner tråkigt nog. Detta är ett välmående för mig och som vuxit till ett intresse. Träning och mat är ingenting jag tvingar mig till att göra, jag tycker det är riktigt kul. 
 
Så ha en bra dag och ät en stor semla och njut av den om ni vill. Men känn inte att ni måste för de finns faktiskt fler än bara jag som inte vill äta en semla idag. 
 
Kram på er, Malin! 
 
 
 
 

LCHF-pasta (CarbZone)

Fick en förfrågan om pastan från CarbZone som jag käkar ibland.
Pastan finns, där jag sett det, på välsorterade ICA-butiker och Coop. Går också att beställa online från diverse sidor, googla för att hitta ett ställe du gillar om du vill beställa online.

Pastan är inte som "vanlig" pasta i konsistensen, utan blir mer 'al dente' så att säga! Men är absolut ett bra alternativ när det krisar med maten eller om du bara känner för lite pasta kort och gott! Finns som både 'penne' och 'fusilli'.

Ingredienser:
Sojaprotein isolat, ärtprotein, veteproetin, vetemjöl, äggvita, vegetabiliskt fiber, förtjockningsmedel (inulin), guar gum, salt, vatten.

Näringsvärdet i pastan är följande:
Per 100g
Kcal: 323
Protein: 62g
Kolhydrater: 13g
- varav sockerarter: 0,8g
Fett: 2,7g
- varav mättat fett: 0,7g
Kostfibrer: 10g
Natrium: 0,13g

Per portion á 46g:
Kcal: 149
Protein: 28,5g
Kolhydrater: 6g
- varav sockerarter: 0,4g
Fett: 1,2g
- varav mättat fett: 0,3g
Kostfibrer: 4,6g
Natrium: 0,06g

Kram Sofie


NTC (Nike Training Club)

 
Har fått lite frågor och funderingar angående NTC som jag börjat köra.
Och mitt mål med detta inlägg är att försöka ge er en så klar bild av vad
det är, hur den funkar, tips, ideér och lite annat smått och gått!
Enjoy!
 
Jag fick nys om NTC från @e_larsson på Instagram som själv använder
den flitigt. Och jag blev kär på direkten!
Inte nog med att jag är Nike-fanatiker i övrigt, när det gäller kläder och
skor, så var ju denna appen som grädden på moset!
 
NTC, som är en förkortning av Nike Training Club, är en träningsapp till iPhone
och funkar även i iPad. Android vet jag inte helt hur det är, men du som har
en Android kolla gärna upp och hör av dig!
Appen är gratis och du finner den i Appstore.
 
Bilderna har jag försökt lägga i en någolunda ordning som dom kommer att
komma för dig i appen. Allt för att underlätta!
 
Först när du startar igång appen så kommer du till "startsidan" (Bild 1). Därifrån går du
vidare till 'Get Workout' och där kommer det en lista med olika typer av träningsformer,
där utgår du ifrån vad du själv är sugen på att träna (Bild 2). Sedan trycker du på den
träningsform du vill köra, jag valde i bilderna 'Get Strong', och då kommer ännu en lista
med olika träningsnivåer (Bild 3), där väljer du den du känner passar dig bäst. (Bild 4) 
Jag valde 'Intermediate'. Sedan kommer då ännu en lista på dom olika workouts som
finns för dom val du har gjort (Bild 5), och här är det bara att välja och vraka!
När du valt din workout så är det bara att tuta och köra! (Bild 6) Appen pratar med dig,
säger vilken övning som är och hur länge, sidbyte och lite motiverande fraser.
 
På de olika övningarna så kan du dessutom kika innan eller under passets gång
hur du ska göra, då finns det både 'steg för steg' (Bild 7) och du kan också se
en video på det. (Bild 8)
 
Jag är fortfarande nybörjare på NTC och har inte hunnit med att testa så mycket, men än
så länge så är väl favoriten just den som jag visar i bilderna, Drill Sergeant.
Idag testade jag Energy Transfer, riktigt tuff!
 
Mitt främsta tips när det gäller att välja workout är att du ska utgå från dig själv!
Det är din träning, din tid, din kropp! Lägg dig på din nivå och öka efterhand.
Jag brukar göra så att när jag ska välja ett program att jag kollar igenom vad det är
för övningar i workouten och kollar på hur övningarna går till och tar sedan och
avgör hur mycket tid jag har och hur mycket jag orkar.
 
I varje övning står det vad för redskap du ska använda och skulle något saknas i den
utrustning du har, skapa ett eget alternativ! T ex som i Drill Sergeant så ska man
använda sig av en medicinboll i två övningar, i ena övningen använder jag mig istället
av stepbrädor och i den andra använder jag en viktplatta.
 
Du kan dessutom spara workouts som du är intresserad av och dom hittar du sedan
under 'My Workouts', under fliken 'Saved'.
NTC funkar dessutom offline! Dvs att du kan köra det även om du inte har tillgång till
mobilnär eller WiFi!
 
Jag hoppas att detta sammanfattar och förklarar för er på ett bra och lätt sätt!
Är det några som helst oklarheter så är ni välkomna att kommentera här eller på
min insta! Jag som skriver är alltså @sofieseverinson.
 
Hoppas ni tycker att appen är lika kul och bra som jag och lycka till med er träning!
Kram Sofie

Kyckling- och halloumiwok

 
Är man lat så är man! Printscrren, men receptet är desamma.
Här kommer ett recept på en wok jag gjorde för ett tag sedan som blev
riktigt lyckad! Ända skillnaden från receptet och min är att jag valde
att tillsätta nudlar, LCHF såklart! Riktigt mumsigt!
 
Smaklig måltid!
Kram Sofie

LCHFtips i Göteborg!

För er som bor i och kring Göteborg, eller har vägarna förbi så får jag verkligen lov att tipsa om Café Kosmos! Där serverar som LCHF-mat, GI-mat och heeelt "vanlig" mat!

När jag käkar i stan så blir det oftast Kosmos och det är så gudomligt gott! Speciellt deras LCHFburgare!

Deras LCHF- och GI-menyer går ut på att de har en LCHF- och GI-bas som man sen får välja vad man vill ha till, så som burgare, fisk, kyckling, chevre osv!
Som idag så var LCHF-basen stuvad vitkål med baconlindad sparris. Men andra gånger jag käkat där har det varit grönsaksgratäng, blomkålsmos och massa annat gott!
Detta mål blir ditt för 95kr lunchtid och 99kr övrig tid, lätt värt!


Café Kosmos hittar ni på Västra Hamngatan 20, vid Grönsakstorget.


Proteinbrownie på vassle

Idag köpte jag ett nytt vasslepulver och testade att göra en proteinbrownie efter syrrans recept!
Min blev lite torr då den troligen fick en för lång sväng inne i micron!

Proteinbrownie på vassle (1 port)

1 dl vasslepulver
0,5 dl vatten
0,5 dl mjölk
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao (valfritt)

Blanda samtliga ingredienser till en jämn smet och micra sedan på medel effekt i ca 1 minut. Kör en stund extra om du känner att den är för lös, upp till en själv!

Mitt recept på proteinbrownie på kasein finns redan på bloggen, bland de första inläggen och under kategorin "recept".

Lycka till!
Kram, Sofie


Currykyckling med halloumi i gräddsås

För 1 person

1 kycklingfilé
Valfri mängd halloumi
2 msk grädde
Kokosfett/smör att steka i
Salt, peppar och curry

Skiva upp kycklingen i små bitar, stek den sedan i kokosfett/smör. Salta, peppra och smaksätt med curry. Häll sedan i halloumiosten som är skuren i små tärningar. När kycklingen är genomstekt och halloumiosten mjuk, häll på grädden och låt stekas tillsammans i ca 1-2 minuter.

Serveras med grönt!

Sjukt gott och jättelätt att tillaga!


RSS 2.0