Food Factor fortsätter!!

Nu har 4 veckor med Food Factor gått! Och jag är väldigt positiv till denna kosthållning!
Jag har kört enligt Athlete, alltså inte med fokus på viktnedgång utan på att må bra, kunna prestera i träningen och få i mig ordentligt med mat tills den mängd träning jag utför i veckan.
 
Jag ska ta och möta och väga i morgon eller onsdag, så att svullnaden över mage och buk lagt sig helt. Så jag återkommer med mått och grejs, och får väl hoppas att något hänt!
 
Jag har fått många frågor om hur det går, om jag fått resultat och så vidare. Men som jag skrev så kör jag Athlete och inte Fatloss, så målet har ju aldrig varit viktnedgång. Utan att kunna prestera, och framför sllt kunna känna hunger och få i mig rätt mängd mat! Innan åt jag kanske tre mål om dagen, vilket är och var lite väl lite med tanke på vad jag åt och hur jag åt, så nu med sex mål om dagen och riktig och ren mat så känns det mycket bättre!
Även fridagen gör ju sitt, den kolhydratsbombningen gör verkligen att jag kan prestera max under söndagen, som t ex igår så sprang jag TVÅ MIL! På precis under TVÅ TIMMAR! Gött jävla kött!
 
Men för att återgå till Food Factor, så kommer jag fortsätta på obegränsad tid. Då jag gillar maten, gillar upplägget och skulle ändå käkat likadant oavsett om jag skulle kallad det Food Factor eller ej!
 
Hur har drt gått för er andra? 
Hur går era tankar kring Food Factor? Och kommer ni att fortsätta?
 
Kram, Sofie

Fridag vecka 4

I lördags hade jag min fjärde fridag, hade samma koncept dom förra men kan säga att det inte var lika strikt men det var inte samma frosseri som de första helgerna.
 
Denna lördagen så jobbade jag 6:45-15:00, så det blev ju proteinplättar till frulle, som vanligt. Och sen på jobbet blev det en kopp varm O'boy och sen till mellanmål en skål risgrynsgröt och två polarbröd med kalvkorv.
Men grejen med jobbet är att där har dom ALLT! Mycket som jag inte ätit på nästan 2 år, så jag provsmakade likso, sånt som katrinplommon, saft (ej light), müsli, men bara liksom provsmakade en bit eller två, men samtidigt SMÅÄTANDE! 
Sen så var det jag som stod för lunch, så det blev kroketter, kyckling, bea och grönsaker. Och det blev lite väl många kroketter, men det var gott! Även om det troligen var saltet jag var ute efter egentligen.
Efter jobbet var det dags för min Magnum Kisses No. 2, då jag hoppade fikat på jobbet. Sen när jag kom hem, fortfarande glassugen så blev det några skedar B&J och två Rafaello och några mandlar.
Innan jag sen åkte vidare mot Trollhättan på kvällen så åt jag tre små LCHFpannkakor med grädde och sylt.
I Trollhättan så bjöds jag på mat, bestående av kotlett, potatis, grönsaker och bea. Och sen på kvällen till de två filmer vi hyrde blev det både godis och chips! Liiite väl mycket godis kanske, men det var sjukt gott och jag njöt! Men blev väldigt mätt. Så klockan 22 sa jag stopp och där var det stopp!
 
Nästa gång jag köper godis, så ska jag köpa en begränsad mängd, inte plocka på och sen tro att jag slutar i tid, vem försöker jag lura?! Kan ju tillägga att jag INTE åt upp allt, och var inte ensam på godiset. Men det blev ändå liiite väl mycket godis eftersom jag åt fast jag var mätt. Men men, den dagen den sorgen! Haha!
 
Men jag är ändå nöjd med min prestation! 
 
 

Nike all the way!

Har kärat ner mig i Nike, som vanligt! Jag vill ha massa nytt! Massa ny inspiration och motivation!

Bläddra och njut!😍

Kram, Sofie


Analys av fridag vecka 3

I helgen som gick var det dags för fridag nummer 3! Och jag hade inför denna dag ett nytt upplägg, höll mig till det och jag kunde lägga mig nöjd och glad sen på kvällen!

Strategin var att inte äta för att äta, utan äta det jag var sugen på och att inte gå på det söta för än eftermiddag/kväll. Samt äta med måtta, inte frossa som tidigare fridagar.
Och detta funderade!!
Jag smååt inte hela dagen, jag åt inte för att äta utan åt det jag var sugen på/blev bjuden på.

Jag började dagen som vanligt med en proteinrik frukost, bestående av proteinpannkaka. Sedan till mellanmål, innan avfärd till gymmet blev det en skål Kellogg's All-Bran med mjölk och ett knäcke med ägg och kaviar.
Efter gymmet vart jag sugen på kebabsallad, så det införskaffades på bästa Da Mille och jag åt till och med brödet. Och guuud vad gott!!
Sen på eftermiddagen så tog jag faktiskt några bitar av godiset från förra veckan, men slängde resten, för jag var inte sugen, och kände att dom är nog inte goda nästa vecka igen! Och sen spatserade jag till ICA och köpte mig min efterlängtade Magnum Kisses No. 1! Också galet god!
Sen bar det av mot Lerum för en kväll i mysets tecken! Och där bjöds det på middag, gratinerad kyckling med minimajs, pesto och annat gott och potatis och grönsaker till detta. Och sedan så bakade vi en kladdkaka, efter Leilas recept, mums! Den avnjöts senare på kvällen tillsammans med ett wienerbröd med choklad på som herrn köpt till oss och några bitar Marabou Dröm Krisp och ett halvt glas juice slank ner.

Allt var gudomligt gott, jag njöt till max av allt och jag är otroligt nöjd med min prestation!

Jag blickar framåt och hoppas att det går minst lika bra nu på lördag!
Då ska jag spendera dagen på jobbet, och guess what?! Jag lagar maten!! Heeelt fria händer! Får se vad det blir!

Nu ska jag göra klart inför seminariet jag har i morgon i skolan och sen sussa sött!

Tack och god natt!
Kram, Sofie


Cykla A till B

I sommar ska jag jobba på samma ställe som jag gjort de senaste tre åren, men detta år är den första sommaren utan bil! Då jag sålde den när jag skulle börja plugga för att den skulle mest stå och kosta pengar..

Så min lösning, eller tanke på lösning i alla fall att cykla!

Att cykla från min dörr till jobbet är nog 2,5 mil skulle jag tro snabbt uträknat på rak arm. Men ställer jag min cykel hos min pappa så har jag endast 8 km. Och detta anser jag då vara rimligt.
Eller vad säger ni?

Men kruxet är att jag för det första inte ens äger en cykel! Så det blir ju till att införskaffa!
Och jag fick tipset om att skaffa mig en hybrid. Som är en blandning av mtb och något annat. Men jag är väl främst ute efter själv en cykel som tar mig från A till B, som är lätt att hantera och inte kostar stryk!

Jag klickade mig in på XXL Sport och Vildmark och hittade en för 1500kr!
Vit och fin!
Men varför ingår inget? Inte ens skärmar.. Så minst 2000kr lär det ju kosta..
Go, fattig student!!

Någon annan cykelfantast som har tips och idéer?!

Kram, Sofie


Garmin Forerunner 110

 
Nu lägger jag upp ännu ett inlägg om min pulsklocka eftersom jag får frågor i ett på min Instagram och jag är liiite trött på att om och om igen behöva förklara vad den gör, vad den kostar och var den finns. Så här kommer det sista inlägget jag kommer skriva om klockan. Så i fortsättningen får ni som undrar om klockan läsa här, det förra inlägget eller helt enkelt googla. Det är inte svårt att googla.
 
Min klocka kommer från Garmin och heter Forerunner 110. Jag köpte den på Elgiganten för 1299kr. Jag kan inte svara för vad den kostar nu, det får helt enkelt den som är nyfiken kolla upp. Jag tror den finns på andra ställen också, men det får den som är nyfiken kolla upp. Och ja, det finns flera olika sorters pulsklockor, denna är bara en i mängden.
 
Min pulsklocka går att använda inomhus som utomhus. Men inomhus används inte GPSen utan räknar då bara förbränning och mäter puls.
Klockan kan mäta följande:
- Puls
- Förbränning
- Hastighet
- Distans
- Tid
 
Kopplar du in klockan i datorn kan du analysera dina rundor/aktiviteter. Då kan du få reda på max och medelpuls, pulszoner, % av maximal puls, kartor, medelfart, maxfart, höjdstigningar, höjdförlust och mycket mer. In och utforska!
 
På bilderna har ni en beskrivning av vad allt på "historiken" betyder, också hur kartan på datorn kan se ut och sammanfattningar med skillnad på hastighet och tempo, och slag/min och % av maximal.
 
 
Jag hoppas detta inlägg gjort er lite smartare!
Och att ingen tog illa upp, men ni får ha förståelse, jag orkar inte gång på gång förklara när det finns en så bra sökmotor som Google som kan ta reda på det åt er.
 
Kram, Sofie

Nytt upplägg inför fridag vecka 3!

På lördag är det dags för fridag igen, min tredje fridag. Och jag ska vara helt ärligt.. Jag anser mig själv ha misslyckats katastrofalt med dessa fridagar/ätardagar!! TOTALT!

Som jag tidigare sagt så har jag frossat, och då överdriver jag inte, jag har FROSSAT! Proteinrik frulle och sen pang på godiset! Och sedan har det söta och all mat totalt tagit över min hjärna hela dagen. Jag har varit megasuperfettomätt hela dagen.
Jag kan helt enkelt inte hantera "friheten", jag behöver restriktioner..

Det var sån jag var innan, innan LCHF. Jag smååt i ett, gärna sött. Ju sötare desto bättre. Men då gick det liksom, då mådde jag inte illa, då brydde jag mig inte. Men nu när jag bryr mig, har helt annat tänk kring kost och hälsa så stör det mig något så kolossalt! Så sjukt frustrerande att jag ännu inte kan ha ett sunt förhållande kring sött.. Liksom att kunna käka några bitar och känna mig nöjd! Utan jag vill ständigt ha mer. MER!

Mitt nya upplägg går ut på att inte ha köpt in grejer i förväg, utan ta mina sug på lördagen. Inte använda min "lista" som en lista att checka av, utan mer se vad jag är sugen på utan några garantier så att säga att det är något jag ska och kommer att käka bara för att.
Mitt nya upplägg går också ut på att det är inte för än till eftermiddag/kväll som jag får äta mer fritt. Att jag innan dess kan käka min proteinrika frukost, sedan ett mellanmål, sedan lunch och efter det mellanmål igen, sen middag och efter det få börja allt kunna äta sött eller annat gott.
Men att jag kan käka något icke Food Factor innan under dagen, men att det inte måste vara kolhydratsrikt bara för att jag får. Utan att det kan vara något LCHF, eller helt enkelt något nyttigt och "tillåtet" som är gott! Jag ska inte "söka" det söta.

Kort och gott att jag har MÖJLIGHET att äta vad jag vill, inte för att jag MÅSTE eller FÅR. Det låter förnuftigt i mitt huvud och i mina öron.

Vad tror ni om detta upplägg?

Kram, Sofie

https://cdn1.cdnme.se/4038679/7-3/pic_5166b8d39606ee573beee60e.jpg" class="image">


Nytt upplägg inför fridag vecka 3!

På lördag är det dags för fridag igen, min tredje fridag. Och jag ska vara helt ärligt.. Jag anser mig själv ha misslyckats katastrofalt med dessa fridagar/ätardagar!! TOTALT!

Som jag tidigare sagt så har jag frossat, och då överdriver jag inte, jag har FROSSAT! Proteinrik frulle och sen pang på godiset! Och sedan har det söta och all mat totalt tagit över min hjärna hela dagen. Jag har varit megasuperfettomätt hela dagen.
Jag kan helt enkelt inte hantera "friheten", jag behöver restriktioner..

Det var sån jag var innan, innan LCHF. Jag smååt i ett, gärna sött. Ju sötare desto bättre. Men då gick det liksom, då mådde jag inte illa, då brydde jag mig inte. Men nu när jag bryr mig, har helt annat tänk kring kost och hälsa så stör det mig något så kolossalt! Så sjukt frustrerande att jag ännu inte kan ha ett sunt förhållande kring sött.. Liksom att kunna käka några bitar och känna mig nöjd! Utan jag vill ständigt ha mer. MER!

Mitt nya upplägg går ut på att inte ha köpt in grejer i förväg, utan ta mina sug på lördagen. Inte använda min "lista" som en lista att checka av, utan mer se vad jag är sugen på utan några garantier så att säga att det är något jag ska och kommer att käka bara för att.
Mitt nya upplägg går också ut på att det är inte för än till eftermiddag/kväll som jag får äta mer fritt. Att jag innan dess kan käka min proteinrika frukost, sedan ett mellanmål, sedan lunch och efter det mellanmål igen, sen middag och efter det få börja allt kunna äta sött eller annat gott.
Men att jag kan käka något icke Food Factor innan under dagen, men att det inte måste vara kolhydratsrikt bara för att jag får. Utan att det kan vara något LCHF, eller helt enkelt något nyttigt och "tillåtet" som är gott! Jag ska inte "söka" det söta.

Kort och gott att jag har MÖJLIGHET att äta vad jag vill, inte för att jag MÅSTE eller FÅR. Det låter förnuftigt i mitt huvud och i mina öron.

Vad tror ni om detta upplägg?

Kram, Sofie


Bönor högt och lågt!

Nu med Food Factor så får man ju käka bönor, linser, quinoa, sötpotatis och så vidare. Jag tänkte ta och tipsa om två bönblandningar som jag använder flitigt!

Ekologiska Blandade Bönor från Zeta, kostar ca 13kr.
Bönmix från ICA, kostar ca 10kr.

Riktigt goda att ha till maten eller i maten. Jag har bland annat haft det i köttfärssås, riktigt gott!

Sen är även helt vanliga svarta bönor, kidneybönor, kikärtor, vita bönor och så vidare riktigt goda också!

Kram, Sofie


Kaseinbrownie

Får titt som tätt frågor om min kaseinbrownie på Instagram, så tänkte åter igen posta receptet och åter igen skriva lite om kasein och kasein jämfört med vassle.

Kaseinbrownie äter jag vanligtvis till kvällsmat eftersom just kasein gör sig bra till kvällsmat för den som tränar mycket och hårt.

Kasein är ett protein som tas upp långsamt av kroppen. Den bildar en koagel, en klump i vanligt tal, i magen och bryts ner långsamt och därav tar det längre tid för kroppen att ta upp proteinet. Och detta ger musklerna ett jämnt flöde av protein under längre tid så att musklerna kan bygga upp sig.
Detta innebär alltså att kasein INTE lämpar sig direkt efter träning, utan använd då vassle!
Vassle bryts ner snabbt och tas upp snabbt av kroppen, vilket som sagt gör att det är bäst efter träning.

Men för att komma till saken, receptet!

Kaseinbrownie (1 portion)

1 dl kasein
1 dl vatten
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver

Blanda i en skål och skicka in i micron på låg-mellaneffekt i 1-2 minuter.

Den kan ätas som den är, eller med keso, kvarg, grädde, bär eller vad man nu vill ha.
Och det går alldeles ypperligt att spacea till den lite, som jag har gjort i några dagar nu, haft i hackade mandlar. Det blir gudomligt gott, smakar som riktig brownie!

Gott smak!
Kram, Sofie


Köttfärssås Food Factor

Även kommande vecka blir det köttfärssås i lunchlådan! Men det är ju så gott!

Jag är seriöst KÄR i köttfärs! I alla dess former! Pannbiffar, hamburgare, köttbullar, köttfärssås, köttfärslimpa osv!
Köttfärslimpa får jag ta och laga snart! Mums!

Men idag vart det då storkok på köttfärssås, köttfärssås a la Food Factor. Och jag tänkte skriva ner receptet, trots att måtten till störst del är höftade!
Ni förstår, det är så matlagning är. Bakning är exakta mått, men icke matlagning. Man får helt enkelt testa sig fram.

Köttfärssås Food Factor

Ca 500g köttfärs
500g krossade eller passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 paket bönmix/blandade bönor
1 burk skivade champinjoner
2-4 msk delikatesskryddad tomatpuré
1 tsk sambal oelek
Salt
Peppar
Oregano/Pizzakrydda
Cayennepeppar

Blanda tomatsåsen med bönor och champinjoner i en gryta. Och låt koka upp och småputtra.
Bryn den hackade rödlöken och pressade vitlöken i fett i en stekpanna. Häll sedan ner i grytan.
Börja sedan steka köttfärsen och häll även ner den i grytan.
Smaka sedan av köttfärssåsen med tomatpurén, sambal oelek och kryddorna.
Låt såsen småkoka tills såsen börjat tjockna.

Köttfärssås går att variera så sjukt mycket men för att göra den Food Factor har jag valt att tillsätta bönorna, vilket blir väldigt gott!

Lycka till och gott smak!
Kram, Sofie


Carbs makes you better?

Idag efter lunch så tog jag tillfället i akt och gav mig ut på en störtskön löptur i det underbara och supersoliga vädret!

Och gud vad bra det gick!! Helt förvånad över min egna prestation!
Jag gick ut med målet på milen, 1,1mil drygt. Men under rundans gång fick jag för mig att utmana då det flöt på så bra, och la ihop min ursprungliga runda med en runda jag brukade springa när jag bodde hemma. Och vips! Så blev det dryga 1,5mil!
Hörde ni? 1,5mil! På knappa 1,5timmar!

Jag kan ju anta att mycket av energin kom från gårdagens stora kolhydratsintag, men förhoppningsvis också att jag har det i mig. Viljan, motivationen och orken!

Nu avrundar jag kvällen med en mandelkaseinbrownie med keso och hallon, och kikar på Maria Wern. Då det tyvärr är det enda av värde att se på denna söndag!

God kväll och kram, Sofie


Veckans bunkring

Nu har jag varit och bunkrat inför kommande veckan! 3,5kg kvarg och 1kg keso!

Det äts otroligt mycket kvarg, eftersom mina mellanmål oftast består av detta.
Jag använder mig av ICA Basic som ni ser och jag tycker den är jättegod och framför allt superkrämig! Och har ett bra pris!
500g för 12-13kr!

Jag har hört att Lidl ska ha en liknande kvarg, så ska ta och spana in den en vacker dag! Men ICA ligger närmre så det blir lätt att det blir den.

Kram, Sofie


Kesogröt Food Factor

Fick för mig att göra gröt istället för kesokaka eller käka keson som den är. Jag använde mig av mitt LCHF-recept till gröten men jag använder ingen grädde och mini keso.

Kesogröt (1 portion)

150g mini keso
2 ägg
20 hackade mandlar
Vaniljpulver
Kanel
Smör att steka i

Blanda samtliga ingredienser i en skål och krydda efter smak. Använd dig av en liten kastrull och smält en liten klick smör och häll sedan i smeten och koka sedan på låg till mellanvärme tills smeten blir "grötig". Det blir lite vattnigt, men häll av vattnet och fortsätt koka på låg till mellanvärme.

Toppa med kanel och lite bär.
Mums!

Kram, Sofie


Fridag vecka 2

Ja, då var fridag vecka 2 över och precis som efter förra veckan, fy satan vad skönt!
Och jag vet, den är helt frivillig.

Men jag uppmärksammade verkligen denna veckan vad jag gör fel med mina fridagar.. Jag har totalt fokus på maten! Och inte nog med det så söker jag kolhydraterna! När jag känner efter vad jag är sugen på så är det full fokus kolhydrater, full fokus socker. Och jag har märkt att när jag släpper mina "spärrar" så finns det verkligen inga kvar!
Jag har då aldrig varit så jäkla mätt som igår, har aldrig ätit så mycket som igår. Men jag åt det jag var sugen på, men måste jag käka allt för det? Alltså alla grejer?
Jag köper ju ofta det jag är sugen på någon/några dagar innan det är lördag, liksom förbereder och har det hemma. Det kanske jag inte borde göra?
Jag blir ju inte störd av det när jag har det i skåpen, men när jag har allt hemma, och jag är ju sugen på det så blir det ju att jag äter av allt! När jag egentligen kanske borde köpa det jag är sugen på på lördagen. Och att jag inte medvetet/omedvetet ska se "listan" som en checklista utan mer förslag.

Det jag känner nu på mina fridagar är att mitt gamla beteende kommer tillbaka. Men på de övriga 6 dagarna är det som bortblåst! Jag har inget som helst behov av socker eller annat "fusk" på de andra dagarna.
Det är ju lätt att säga att man ska ändra sitt beteende, men det tar tid och reflektion. Så jag ska försöka jobba på mitt tänk kring fridagarna tills nästa helg.

Men målet är väl att jag;
- köper det jag är sugen på på fridagen
- inte köper alla grejer jag är sugen på utan väljer någon/något
- släpper totalfokus på mat den dagen

Jag vill att dagen inte ska vara en kolhydratssprängd dag bara för att jag kan, utan ses som en dag då jag KAN äta vad jag vill, inte måste. Jag ska inte söka maten, maten ska söka mig.
Hoppas ni fattar?!

Men gårdagen bjöds på ALLT!
Blev bland annat dubbelfika, det var änna kors i taket! Men här kommer lite bilder. Kan tillägga att några bitar vanligt lösgodis åts också.

Kram, Sofie


Inför fridagen

I morgon är det dags igen för min fridag, den andra i ordningen! Och jag skulle väl säga att jag är minst lika taggad som förra veckan!
Just nu, såhär 23:50 på fredagskvällen, är jag sjukt sugen på mitt lösgodis!

Jag har fortfarande kvar godis från förra veckan, men köpte lite nytt för att få mer bredd beroende på vad jag är sugen på för typ av godis i morgon.
Mmm, ska bli så gott!!

Denna veckan har jag lite mer av en plan eller upplägg kanske jag ska säga, för hur jag ska lägga upp mitt ätande. Hur sorgligt det än låter!
Jag ska vänta med godiset till kvällen för att slippa ha en äcklig sockermättnadskänsla hela dagen lång! Jag ska dessutom fika i stan med några små söta vänner, så jag ska välja precis vad jag är sugen på, just nu morotskaka, men det lär ändras med säkerhet! Haha!
Och så ska jag försöka äta precis som alla andra dagar med ett bra mellanrum mellan målen, inte vräka eller äta bara för att jag får och kan!

I bilden nedan ser ni morgondagens sug!

Kram, Sofie


Skillnader mellan LCHF och Food Factor

Har också fått en del frågor om vad jag tycker är största skillnaden mellan LCHF och Food Factor? Vad jag saknar mest från LCHF? Och hur min kropp och mage har reagerat på såväl kosten i sig och fridagen?

För att börja med första frågan, vad jag anser vara största skillnaden, så skulle jag säga att det är mängden fett!! Food Factor är väl kanske inte fettsnålt, men det är inte fett i några stora eller överdrivna mängder. Och i och med det så är jag mer hungrig nu än med LCHF, och det är därför det ingår sex mål om dagen för Food Factor - Athlete. Sen är det ju också proteinmängden, mer protein åt folket! Inga smörgåsar, korv eller annat pålägg, utan det är ju ren mat som gäller. Inga som helst halvfabrikat! Vilket är väldigt bra! Och på kolhydratsfronten så är ju största skillnaden att jag nu får äta bönor, linser, och i begränsad mängd sötpotatis, quinoa och bovete.

Vad jag saknar mest med denna kosthållning jämfört med LCHF är osten, korven, baconet, bean. Men framför allt ost! Så jag får passa på på fridagarna att käka det jag inte får pp veckorna + det då jag kan tänka mig vara sugen på. Go fridag!

Och hur min mage påverkats av mer kolhydrater.. Ja, det är bra bubbligt ibland!
Jag har väl inte märkt av så mycket i sig av själva kosten, men tror väl att det är bönorna och bovete och annat som fått min mage bubblig och gasig. Men annars har magen mått fin fint! Men efter förra fridagen så var min mage inte glad, inte den lördag eftermiddag! Den protesterade på alla sätt möjliga! Men jag skulle väl kunna tänka mig att den vänjer sig? Det är ju fortfarande nytt för magen med alla kolhydrater, speciellt på fridagen. Mångden bönor och andra kolhydratsprodukter tror jag inte i sig ger jättemycket i kolhydratsmängd, då bönorna är relativt snälla i mängd och bovetet och så äts i såpass små mängder, och begränsade mängder.


Guacamole Food factor/LCHF

Flera har frågat på Instagram angående min guacamole jag brukar göra, och här kommer receptet!
Istället för att äckla ner sig med diverse tillsatser så kör jag en väldigt "ren" guacamole, ännu godare än färdig eller halvfabrikat!

Guacamole

1-2 avokado
Ungefär lika stor mängd kvarg/creme fraiche/turkisk yoghurt
Citronpeppar efter smak
1 msk citronsaft

Mixa samman och njut!

Kram, Sofie


RSS 2.0